banner_company_bh

Apa itu Colostrum?

Apa itu Colostrum?

Colostrum adalah ‘makanan utama semula jadi’ yang sebenar. Ia adalah bendalir susu awalan yang mana semua mamalia betina memberikan kepada bayi yang baru lahir pada beberapa hari pertama selepas kelahiran.

Colostrum adalah kompleks koktail tertinggi untuk kepentingan imun dan factor pembesaran yang diperlukan oleh bayi untuk melindungi dirinya daripada pendedahan jangkitan penyakit, dan membantu dengan pembangunan kelahiran baru kuat dan orang dewasa yang sihat.

Bayi manusia memperolehi keimunan mereka semasa didalam rahim sebelum kelahiran, menerima factor imun melalui plasenta. Penyusuan ibu akan memberi perlindungan tambahan, dimana menerangkan mengapa menyusukan bayi secara umumnya lebih sihat daripada semua penyusuan melalui botol susu.

Lembu-lembu mesti membekalkan keimunan dan factor tumbesaran kepada anak-anak lembu didalam colostrum seperti mana mereka tidak menerima apa-apa semasa didalam rahim. ia bukanlah sesuatu yang memeranjatkan bahawa colostrum lembu-lembu mengandungi lebih dua kali faktor keimunan daripada colostrum manusia.

Kerana colostrum adalah bukan spesies khusus, ia ternyata boleh memberi kelebihan kepada semua mamalia yang lain, termasuklah manusia.

Selama berabad colostrum yang diambil daripada haiwan telah digunakan oleh kanak-kanak dan dewasa.

masyarakat India telah menggunakannya sebagai tradisi remedi selama beratus tahun. Kajian selama dua dekad yang lalu telah membuktikan bahawa bovine (lembu) colostrum adalah salah satu makanan tambahan semula jadi yang paling berkesan boleh didapati untuk menyokong sistem keimunan. Ia juga dikenali dengan baik untuk penambahan pembaikan tisu.

Satu bahan kompleks, colostrum mempunyai banyak komponen, dimana semua mempunyai tujuan yang spesifik dan bertindak. Bersama ia mencipta ‘makanan hebat’ yang baru dimana boleh digunakan oleh sesiapa sahaja.

Catatan: New Image colostrum dipeolehi daripada pastura makanan lebu, dimana hanya meragut pada peticide, hormon, antibiotic, dan BSE ladang bebas, di New Zealand.


*** Untuk keterangan lanjut untuk Colostrum terbaik, sila membeli buku “Colostrum-Makanan Utama Semula Jadi” daripada syarikat dengan hanya RM5 setiap buku sekarang.

Isi kandungan buku

 1. Kesihatan atau penyembuhan?
 2. Apa itu colostrum?
 3. Sejarah Colostrum
 4. Pembuatan Colostrum dan kesejahteraan haiwan-haiwan tersebut
 5. 100% Tulen daripada New Zealand
 6. Kawalan Kualiti
 7. Pusat Kesihatan Anda
 8. Faktor Keimunan melawan pathogen!
 9. Imunisasi Semula Jadi
 10. Bagaimana Colostrum Berhasil
 11. Faktor Keimunan
 12. Faktor Pembesaran
 13. Probiotics
 14. Multi-vitamins/mineral
 15. Prebiotics
 16. Colostrum lawan Keimunan Susu
 17. 100% Lebih Berkesan

company_sidebar

New Image telah menerima beberapa Anugerah Perniagaan untuk pencapaiannya dalam bidang keusahawanan sejak dekad yang lalu.