banner_product_bh

Alpha Lipid SDII

PENGENALAN

Alpha LipidTM SDIITM

Berat bersih: 420g
Hidangan: 28
Penggunaan: Two heaped scoops in 200/250ml of water.
Elakkan: Pregnant or nursing mothers.
Perasa uncang mengandungi phenylalanine.

Kegemukan tidak bertujuan menjadi satu beban kepada manusia. Ia adalah hasil gaya hidup yang tidak seimbang. Manusia pada asalnya menggunakan keupayaan asas mereka untuk menyimpan makanan lebihan dalam masa yang sama menjadi gemuk, akan digunakan semasa kekurangan makanan. Walaubagaimanapun, dengan kehidupan yang lebih ringkas dan lebihan kalori dalam pemakanan hari ini, jumlah kegemukan menjadi meluas. Rancangan Pengurusan Berat BadanNew Image berjalan dengan harmoni dengan alam semula jadi.

Bagaimana badan kami bekerja

Badan mempunyai program secara semula jadi penambahan berat badan yang sepatutnya sistem terancang / kehilangan. Contohnya – jika anda makan lebih kalori berbanding anda membakar untuk tenaga, anda boleh menjadi gemuk. Ia adalah penting untuk memahami bahawa metabolisma setiap orang adalah berlainan. Ini dikira pada sesetengah orang yang makan sedikit, tetapi berat badan bertambah, manakala orang lain yang makan banyak dan kekal kurus dan ramping.

Prinsip program Slim Diet adalah untuk kehilangan berat badan secara semula jadi melalui sistem mengawal pengambilan karbohidrat harian anda. Ia sebenarnya hanya system pengunduran penambahan berat badan – jika anda kurang makan karbohidrat daripada anda memerlukan tenaga, lemak tersimpan di badan anda akan terbakar untuk memberi badan anda keperluan tenaga. Ia adalah kerana penting untuk membuat catatan dengan cermat untuk semua karbohidrat harian yang diambil. Salah satu kunci utama program kami adalan memperkenalkan kepada anda tentang Tahap Karbohidrat kritikal anda.

Ketosis

Pengambilan karbohidrat adalah terkawal supaya apabila paras gula dalam darah berkurangan, badan anda akan bertukar kepada pembakaran lemak untuk tenaga dan menghasilkan ketosis. Bentuk ketosis ini adalah hypoglycaemic ketosis yang sangat berbeza daripada hyperglycaemic ketosis berlaku dengan kencing manis.

Ketosis adalah proses semula jadi membakar lemak untuk tenaga. Semua hidupan mempunyai tanggungjawab. Semasa kelahiran kita dilahirkan berwarna merah jambu. Bayi kehilangan sedikit berat badan selama beberapa hari pertama dan kebanyakan daripada ini merupakan proses pembakaran lemak yang membekalkan tenaga yang diperlukan sehingga sistem penghadamannya berfungsi sepenuhnya.

Slim Diet 2 turut dijual sebagai UDII dan SDII.

Menggunakan ketosis untuk menhilangkan berat badan terdapat beberapa kelebihan:

 1. Kehilangan berat dengan cepat – 250g – 500g minimum setiap hari (lebih dalam minggu pertama) yang setanding dengan yang dicapai semasa puasa lengkap.
 2. Peningkatan tenaga – Membakar 500g lemak akan mengeluarkan 3,600 kalori tenaga
 3. Peningkatan kapasiti mental – Ketones apabila digunakan seperti satu bahan api untuk otak, boleh meningkatkan tumpuan dan kapasiti ingatan.
 4. Imbangan cecair – Diet kalori rendah biasanya tidak mempunyai kapasiti untuk menghasilkan penahanan bendalir, terutamanya dengan orang yang sangat gemuk. Diet Protein-Sparing Modified Fast adalah baki-baki cecair badan.

Dari hari ke-2 bermulanya Pengurusan Berat Badan, hendaklah membuat pemeriksaan air kencing dengan Uriscan. Bacaannya seharusnya berwarna merah jambu (paling rendah atau kecil) untuk keputusan terbaik. Ia patut mencapai 48 jam. Air kencing adalah perkara pertama yang mesti diperiksa di waktu pagi.

Periksa sebelum minum petang untuk minggu yang pertama. Jika bacaan ketosis adalah tinggi (besar atau paling tinggi), anda sama ada tidak minum air yang secukupnya atau perlu untuk meningkatkan kadar pengambilan karbohidrat. Jika bacaan ketosis terlalu rendah (nil) anda mempunyaimkarbohidrat yang secukupnya

Jika anda skala adalah naik lebih tinggi, badan anda boleh bertoleransi sedikit lagi karbohidrat. Meningkatkan pengambilan anda dengan perlahan, menguji air kencing anda setiap hari, sehingga anda mencari Critical Carbohydrate Level peribadi (CCL.) anda sendiri.

Untuk beberapa hari pertama diet, teruskan pengambilan karbohidrat anda yang paling minimum supaya anda akan mendapat ketosis dengan cepat. Sekali badan anda mendapat ketoses selama seminggu, anda mampu untuk membuat eksperiment dan mencari critical carbohydrate level (C.C.L.) anda sendiri.

Ini adalah tiga prinsip penurunan berat badan:

 1. BERSENAM
 2. PENGURANGAN PENGAMBILAN KALORI
 3. PENGURANGAN PENGAMBILAN KARBOHIDRAT

Faedah Unik Slim Diet

 1. Ia secara keseluruhannya adalah semula jadi, selamat, berkesan dan kos efektif.
 2. Ia tiada usaha menahan kelaparan dan jumlah pemakanan yang memuaskan dilakukan seharian.
 3. Anda dapat mengukur, dengan cara ujian mudah, sama ada anda membakar lemak atau tidak.
 4. Kamu hanya hilang lemak, bukan tisu badan (selagi dalam diet kalori), mengekalkan otot yang bagus dan kecerahan kulit.
 5. Penyahtoksikan dan pembersihan sistem badan anda secara automatik.
 6. Tawaran merancang dorongan yang bagus, kerana kehilangan berat badan adalah lebih berkesan daripada mana-mana program lain berdasarkan kalori atau prinsip senaman.
 7. Pengenalpastian kadar metabolisme badan anda (tahap karbohidrat kritikal).
 8. Satu sistem sokongan yang sangat berkesan.
 9. Menubuhkan asas dan pengetahuan bagi mengekalkan kawalan berat badan selama-lamanya.
 10. Lebih tenaga dengan tiada diet atau kesan sampingan.

Peraturan penting untuk Slim Diet II

 1. Goncang Slim Diet anda sebelum buka. (Beberapa nutrien khusus kepada penyelesaian semasa penggunaan)
 2. Anda mesti mencampurkan dua sudu formula 8oz (250m1) secawan atau lebih air empat kali sehari. (Sudu plastic disediakan bagi setiap tabung).
 3. Makan hanya dari senarai makanan. Jika ianya tiada dalam senarai anda tidak boleh memakannya! Makanan ini perlu dipilih dengan berhati-hati untuk memastikan maksimum dan penurunan berat badan yang efisien.
 4. Anda mesti mengambil 2-4 protein makanan setiap hari dengan sayuran (mentah atau masak) daripada senarai makanan.
 5. Anda mesti mempunyai minimum 20 gram carbohidrat daripada senarai makanan itu, tetapi anda mesti tidak melebihi 35 gram.
 6. Anda mesti menjumlahkan sebanyak dua sudu pencuci mulut tekanan minyak SEJUK dan satu sudu pencuci mulut cuka sidar sehari.

Catatan: Ia adalah sangat penting untuk mengambil sedikit minyak dalam diet untuk memastikan pusingan nutrien anda sempurna dalam bentuk Penting Asid Lemak dan juga untuk memudahkan penyerapan bagi vitamin-vitamin lemak larut dalam formula.

 1. Season makanan anda dengan Lite Seasoner (untuk kalium tambahan dan natrium).
 2. Minum dua liter air sehari.
 3. Senaman secara berterusan selama 30 minit sehari.
 4. Periksa Tahap Kritikal Karbohidrat anda dengan Uriscan setiap hari.
 5. Jika anda mempunyai masalah dengan kejanggalan usus ambil 1 – 4 sudu Fibre Supplement atau FibreMax harian – 1 skop setiap campuran Slim Diet.
 6. Kami mencadangkan pengambilan New Image RDA vitamin seimbang dan pil-pil mineral manakala pada program pengurangan berat badan anda sebagai sokongan tambahan.
 7. Setelah berat badan yang anda mahu dicapai, tukar kepada Slim Diet 3 program penyenggaraan untuk 30 – 90 hari sehingga metabolisme anda telah menyelaraskan untuk imej baru anda.
 8. Yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya – jangan menipu diri anda!

HOW TO START?

Bagaimana memulakan?

Anda memerlukan

 1. New Image SDII
 2. New Image Life Salt
 3. Turbo Shaker
 4. Ketone Sticks – Urine test strips
 5. Cold pressed oil, e.g., flaxseed oil or olive oil
 6. Apple cider vinegar

Protein
Sila ambil perhatian tentang program, anda memerlukan
* 1 gram protein per kilo untuk berat badan yang ideal

Contohnya,
Jika berat badan anda sekarang ialah 85kg, tetapi berat badan ideal anda ialah 70kg.
Oleh kerana itu, anda memerlukan 70g protein setiap hari.

Di dalam Program ini, anda dibenarkan mengambil 4 gelas SD II (2 sudu) yang memberi 40g protein. Daripada contoh di atas, anda perlu mengambil 30g protein dalam pemakanan harian anda.

Sila ambil perhatian tentang
Protein yang anda perlukan setiap hari terpulang pada target berat badan anda tetapi tidak kurang dari 60 gram protein.

* WHO/FAO (1985) mencadangkan orang dewasa dibenarkan mengambil sehari minimum 1075 gram protein per kilo pada berat badan (kanak-kanak: 1.0 gram)

SLIM DIET TEN COMMANDMENTS (SEPULUH TIP-TIP UTAMA SLIM DIET)

 1. Memilih makanan hanya daripada senarai makanan. Jika ia tiada dalam senarai anda tidak boleh makan. Ingat bahawa para saintis mengambil masa bertahun-tahun untuk memasukkan kesemua senarai itu jadi anda perlu menikmati pembuangan lemak secara pantas. (rujuk pada nota panduan syarikat untuk maklumat lebih lanjut)
 2. Mewujudkan hidangan yang menyediakan hanya 20 – 35g karbohidrat setiap hari atau mengikut menu-menu yang diberi. (rujuk pada nota panduan syarikat untuk maklumat lebih lanjut)
 3. Goncang Slim Diet sebelum buka. Satu sudu disediakan didalam boleh digunakan.
 4. Campurkan 2 sudu formula dalam 200ml / 250ml Digoncangkan dengan air sejuk empat kali sehari (rujuk pada nota panduan syarikat untuk maklumat lebih lanjut)
 5. Ianya penting untuk mendapatkan 4 sudu teh dari tekanan minyak sejuk dan dua sudu cuka sider harian. Ia boleh menggunakan satu sudu teh dalam penggoncang atau dalam sos salad.
 6. Bubur makanan anda dengan New Image Lite Salt (untuk lebihan potassium)
 7. Anda mesti minum sekurang-kurangnya 2 liter air setiap hari. (Air Sejuk)
 8. Mengurangkan / menghapuskan minuman kafein, i.e. teh, coklat dan kopi. Cafeine memperlahankan pembakaran lemak.
 9. Memeriksa kayu keton (Ketone Stick) harian anda bermula pada hari ke-3. (rujuk pada nota panduan syarikat untuk maklumat lebih lanjut)
 10. Bersenam selama 30 minit setiap hari. Berjalan dengan perlahan juga sudah memadai.

Sila beli SDII – The Ultimate diet, Lose your fat and Don’t lose your body tone nota panduan daripada kaunter syarikat jualan di pejabat Mid Valley hanya RM2 bagi setiap pembelian.

Nota Panduan SDII
Isi kandungannya adalah

 1. Pengenalan
 2. Bagaimana untuk memulakan dalam butiran
 3. Keputusan pemeriksaan air kencing
 4. Sepuluh Arahan Utama
 5. Carta makanan
 6. Menu untuk SDII
 7. Pengekalan berat badan
 8. Apa yang kamu perlu pentingkan
 9. Ukuran mingguan
 10. Berat ideal untuk carta ketinggian

FAQS

F.A.Q. Produk

Bolehkah semua orang kehilangan berat badan dengan diet ini? saya sudah cuba pelbagai cara tetapi tidak berhasil.
Ya! Semua orang akan kehilangan berat badan dengan Slim Diet II. Perbezaannya Cuma berapa banyak dan kecepatannya. Tiada siapa, melalui satu tempoh masa , boleh mengekalkan berat badan mereka dengan rancangan penurunan berat badan dengan cepat hanya 800 kalori sehari. Ia perlu menjadi kehilangan lemak berpanjangan apabila menggunakan diet sebagai satu sumber pemakanan. Sifat membuat lelaki membakar lebih kalori daripada wanita; oleh itu lelaki dapat mengurangkan berat badan lebih cepat.

Kenapa wanita hamil dinasihatkan tidak menggunakan formula ini?
Bakal ibu harus merancang diet mereka dengan berhati-hati dan sentiasa mencari nasihat. K-29 bagaimanapun boleh, memberi satu sangat sumbangan berharga untuk keperluan pemakanan seorang wanita.

Adakah sakit kepala menjadi salah satu daripada masalah itu?
Ya. Penyebab utamanya mungkin adalah pengeluaran kafein di mana badan anda telah menjadi ketagih, atau tidak mengambil secukupnya bendalir. Banyak minum air bagi mengelakkan sakit kepala.

Diet ini bunyinya seperti tidak boleh dipercayai. Mestilah ada beberapa kesan sampingan.
Ya, sudah tentu. Seperti sebarang pelan badan anda menjalani satu perubahan yang dramatik dalam rutin dan mungkin bertindak dengan cara yang berlainan. Masalah ini berlaku untuk sebilangan kecil orang, biasanya sederhana dan lepas hanya satu atau dua hari. Faedah untuk jangka masa panjang itu membuat mereka lebih daripada berguna.

Kenapa anda mencadangkan minum air yang banyak setiap hari?
Air bagus untuk anda! Badan kita terdiri daripada 60% air. Kita perlu kerap menggantikan cecair badan kita. Kita perlu memastikan pengambilan cecair mencukupi untuk memastikan buah pinggang kita berfungsi dengan betul, untuk membantu mencegah penahanan bendalir.

Selepas memulakan rancangan pengambilan SDII saya menjadi selsema teruk. Mengapa ini terjadi?
Anda terperangkap dengan virus selesema! Anda telah mendapat selesema pada masa lalu dan akan mungkin demam pada masa akan datang. Ia hanya satu kebetulan malang.

Adakah saya mungkin membangunkan jangkitan disebabkan oleh tekanan berdiet dan menggunakan begitu sedikit kalori?
Tiada bukti langsung untuk mengemukakan kemungkinan ini. Pada hakikat sebenarnya, kebanyakan orang melaporkan diri yang bertambah baik dan kurang insiden jangkitan kecil yang mendesak untuk pergi ke doctor bedah.

Nausea?
Sesetengah orang mungkin menanggap konsentrasi yang tinggi terhadap nutrien dalam formula. Ini merupakan syarat sementara. Minum air tambahan apabila mencampurkan makanan tambahan boleh membantu ia.

Bolehkah SD II memanfaatkan arthritis saya?
Program diet tidak akan mengubati apa-apa penyakit arthritis tetapi simtom arthritis dalam menahan berat badan itu – berkemungkinan mengurangkan kehilangan lebihan berat dan pengurangan lemak tepu dalam diet. Pesakit sering melaporkan bahawa mereka berupaya mengurangkan jumlah dadah anti-radang dengan kebenaran doktor mereka. Sesetengah dakwaan betul-betul bebas daripada apa-apa tanda.

Bagaimana dengan pening?
Kekurangan natrium dan bendalir paling sering disebabkan oleh kesan diuretik yang menyertai mana-mana diet kalori rendah Lack of sodium and fluid is most often caused by the diuretic effect that accompanies any low calorie diet. Satu penurunan dalam bilangan cecair itu diedarkan dalam badan itu boleh mengakibatkan pening, terutama apabila berdiri dengan cepat. Penyelesaian: Pastikan anda menggunakan Lite Salt yang 50% natrium dan 50% kalium. Minum air kerana pelaburan sebut harga Diet. A reduction in the amount of fluid circulating in the body may result in dizziness, especially when standing up quickly. Solution: Make sure you are using Lite Salt which 50% sodium and 50% potassium. Drink the water as listed in the Diet.

Saya adalah bimbang yang dengan menghilangkan banyak keberatan dengan cepat, saya akan melihat cengkung dan lesu. Adakah anda pasti ini tidak akan berlaku?
Kebalikan, slimmers yang mengurangkan berat badan dengan SDII bukan sahaja sihat, mereka kelihatan sihat. Ini merupakan disebabkan oleh kandungan pemakanan cemerlang dan jumlah protein itu dalam program Diet pemeliharaan protein tubuh. Pandangan dilukis biasanya berlaku sewaktu orang ramai telah kebuluran diri mereka atau mempunyai turun berat badan melalui penyakit. Dengan SDII, kamu tidak menghalang diri anda sesuatu kecuali calories.

Adakah ketaksekataan haid kesan sampingan diet?
Sekali-sekala sesetengah orang melakukan perhatikan ketaksekataan haid. Ini merupakan kerana perubahan dalam berat badan. Sebagai berat badan mereka stablises pulangan-pulangan kitaran untuk normal. Sesetengah wanita terlebih berat gagal untuk datang kotor, tetapi bila mereka mengurangkan berat badan tempoh-tempoh mereka kembali.

Saya mendapati bahawa saya tidak perlu supaya tidur yang banyak apabila saya pada diet. Adakah ini luar biasa?
Agak kerap slimmers laporan bahawa mereka adalah naik dan ‘berlari’ lebih terdahulu dalam pagi itu. Makan berlebihan mempunyai satu kesan sedatif pasti. Jadi berdiet sendiri, pemakanan seimbang dan daya hidup bertambah sering menggabungkan untuk memotong jam tidur anda memerlukan. Membelanjakan masa tambahan dengan bijaksana.

Adakah SDII sesuai untuk pemakan-pemakan sayur?
Ia, anda hanya mengambil dua hidangan tambahan. Ia juga sesuai untuk hampir semua keagamaan kumpulan-kumpulan. Chicken dan Beef Soups adalah satu-satunya rasa mengandungi ekstrak daging.

Saya mempunyai kecenderungan ke gouts. Apa adakah anda menasihati?
Orang dengan gout biasanya mempunyai satu peringkat lebih tinggi asid urik dalam darah mereka. Masalah dengan banyak diet adalah mereka memburukkan lagi asid urik tahap. Ini sudah tentu akan berlaku semasa beberapa hari pertama itu pada diet dan ubat itu mungkin diperlukan. Orang yang yang kekal pada diet pertunjukan kemudian satu merendahkan, tahap asid urik malah normal dan secara umumnya kurang tertiarap untuk gout menyerang. Oleh itu satu penyeliaan doktor adalah amat penting.

Saya telah mendapat serangan jantung dan saya tahu saya perlu hilang banyak keberatan. Bukan diet anda terlalu tertekan bagi saya?
Banyak pesakit-pesakit jantung telah mendapat pengalaman positif dengan diet. Saya perlu menekankan bahawa ini ialah satu perkara untuk pengadilan doktor individu -and pemantauan berterusan akan jadi perlu. Tiada siapa -with satu keadaan perubatan serius sepatutnya memulakan program sebarang diet tanpa keseluruhan kelulusan masing-masing doktor. Khususnya, ia adalah penting untuk sebutan mangsa-mangsa pukulan dan pesakit-pesakit dengan buah pinggang serius dan penyakit hati, kesemua yang mesti berunding doktor mereka.

Saya mendapati bahawa saya mempunyai nafas yang busuk, mengapa?
Segelintir orang mengadu halitosis atau nafas yang busuk. Dalam beberapa kes-kes ini mungkin kerana pengeluaran ketones dan dalam orang lain ia disebabkan oleh satu penurunan dalam liur atau refluks gas daripada perut. Banyak cecair minuman untuk mencepatkan pengosongan perut dan juga membantu dengan satu pencuci mulut.

Saya adalah mengambil pil perancang keluarga. Adakah diet itu membawa sebarang masalah?
Tiada kesukaran telah telah akhirnya diketahui kajian klinikal atau pengalaman awam.

Saya mempunyai kencing manis. Adakah diet OK bagi saya?
Pesakit-pesakit dengan kencing manis mesti di bawah penyeliaan langsung doktor mereka. Jumlah yang semakin meningkat pakar perubatan, biasa dengan Diet, berasa bahawa ini ialah kaedah terbaik untuk rawatan permulaan kematangan obes kencing manis. Terdapat banyak sejarah kes-kes di mana semua klinikal bukti kencing manis hilang sebagai pesakit itu mendekati berat yang ideal mereka.

Adakah diet sesuai untuk tua?
Untuk orang tua yang gemuk dengan masalah perubatan seperti permulaan kematangan kencing manis, artritis atau tekanan darah tinggi pelan diet, digunakan di bawah penyeliaan perubatan, biasanya adalah sangat berfaedah.

Tidaklah jenis diet ini menyebabkan cirit-birit?
Bilangan orang yang sedikit mungkin mengalami tindak balas ini hasilnya kandungan mineral formula. Mencairkan diet minuman dengan air akan mengurangkan masalah. Jika cirit-birit berkeras untuk lebih daripada dua atau tiga hari diet itu patut untuk sementara ditamatkan dan doktor anda berunding. Serat akan membantu normalise fungsi usus.

Saya mengalami tekanan darah tinggi. Adakah SDII ok bagi saya?
Satu tekanan darah pesakit biasanya adalah merendahkan suatu ketika mereka dengan jayanya hilang berat badan dengan rancangan itu. Oleh itu, ia sangat berkemungkinan yang semua orang mengambil antihipertensi ubat akan memerlukan untuk mengurangkan dos. Ia adalah penting begitu seorang doktor memantau keadaan. Pesakit-pesakit itu tidak sepatutnya ‘mempreskripsikan’ untuk diri mereka.

Bagaimana tidak lama lagi boleh ibu baru, yang bukan menetek, memulakan dengan serius berdiet?
Ini merupakan satu keputusan untuk doktor, walaupun biasanya satu tempoh tangguh dua minggu selepas kelahiran akan mencukupi. Ibu-ibu yang telah mengalami kehilangan darah keterlaluan atau mengalami satu bahagian Caesarean perlu menunggu lebih panjang sedikit.

Saya biasanya sedih apabila saya berdiet. Apa adakah anda mencadangkan?
Kebanyakan orang pada rasa diet dengan tepat bertentangan. Mereka mengkhusus kepada menjadi riang dan positif sebagai mereka mengalami kehilangan berat berjaya. Bagaimanapun, seseorang yang sedang dirawat untuk tekanan teruk mungkin mendapati bahawa doktor mereka rasa yang tekanan pelan diet adalah melampau untuk mereka atau akan mahu sentiasa memantau keadaan. Sekali lagi, tanya doktor anda.

Mengapa saya kadangkala mengalami kejang kaki apabila saya pada diet?
a adalah mungkin yang ini boleh berlaku dari menghilangkan melampau garam daripada badan. SDII relatifnya adalah rendah dalam garam dan yang mungkin faktor penyumbang. Ia adalah amat mustahak untuk mengambil Lite Salt mengikut peraturan-peraturan yang betul.

Saya telah terdengar orang menghilangkan rambut pada jenis diet ini. Bolehkah ini menjadi benar?
Ada orang telah melaporkan beberapa rambut bergabung sekali gus daripada normal. Tak perlu risau. Selepas satu tempoh masa yang pendek rambut itu akan tumbuh semula. Banyak lagi orang sebenarnya notis kesan bertentangan – rambut tumbuh semula. Kebanyakan laporan dari orang mengenai kuku mereka dan rambut tumbuh lebih cepat dari sebelum.

Mengapa anda hilang air apabila anda diet?
When you diet you obviously reduce your intake of calories. This means that initially the body is using up part of its store of glycogen. Each gram of glycogen in the body binds with four grams of water, so when the glycogen is burnt up as energy, it releases four grams of water.

Bila anda diet anda nyata mengurangkan pengambilan kalori anda. Ini bermaksud yang pada mulanya badan itu sedang menggunakan naik sebahagian daripada kedainya glikogen. Setiap gram glikogen dalam pengikatan badan dengan empat gram air , jadi apabila glikogen terbakar hangus sebagai tenaga, ia mengeluarkan empat gram air.

Can I become anaemic on this diet plan?
There is not evidence what so ever that anaemia could be a side effect.

Why do ex-smokers gain weight?
Smoking increases your metabolic rate. When they give up smoking the average person will find that their metabolic rate declines by as such as 250 calories a day. That’s a lot. If they can eat the same as before they will be taking in 3000 calories more than they need every 2 weeks. That will put on half a kilo a fortnight.

Unless an adjustment is made the kilos will go piling on until they have gained perhaps 12.7 kg in the course of a year! Also the non-smoker usually turns to chocolate and sweets for consolation -which only compounds the problem. Now smoking is a much bigger health hazard than obesity, so I very definitely urge you to give up smoking. But, I also urge you to take necessary adjustment in your eating habits at the same time.

When I reach my ideal weight I intend to celebrate by going out for a big feast. Is this ok?
Celebrate with caution. This could be too stressful for your digestive system.

Are the nutrients in the SDII synthetic or natural?
The principal nutrients are obviously natural, coming from soya beans. Some of the added vitamins, minerals and trace elements are ‘nature identical’, as are many that you find in health food stores. This means that although they are manufactured they are identical to the chemical composition of the natural element. They are molecularly the same and perform equally well.

Is there any way to get rid of fat faster from specific areas?
There is no way of controlling ‘target’ areas. From time to time various ‘gimmicks’ and ‘devices’ are promoted but have no strong clinical substantiation for their claims.

Is there any chance that the diet programme will affect my skin?
Yes… in a very positive manner. SDII dieters frequently comment on an improvement in their skin complexion and skin tone generally. The reason is quite simple: proper nutrition and increased water intake.

I know that potassium is important for my heart. Is there really enough in the formula?
For the normal person who is not taking diuretics (water pills) or any other medication, there is sufficient potassium when ‘Litesalt’ used both in tomato salad and tomato juice. It is imperative that anyone taking medication, particularly for high blood pressure consults their doctor so that he can monitor the potassium levels and supplement them if necessary.

What is ketosis and am I likely to get it?
The incomplete breakdown of fat can leave a residue known as ketone bodies. The SDII is formulated to give a very specific balance of carbohydrate as well as protein. There is a moderate rise in ketone levels in people using the diet, which is one reason why the slimmer doesn’t feel hungry but does feel well.

TESTIMONIALS

Product Testimonials

Analosa

Analosa has lost an amazing 54kg in three weeks using the Ultra Diet programme. She decided to give it a try after a bad bout of asthma left her physically exhausted. She was confined to bed, and could hardly move. “My body just couldn’t cope”, Analosa recalls. “My mind wanted to work but I could hardly move, I had no strength in my left arm and my eyes were blurred.” Analosa started on the cleansing diet on November 6, weighing 145kg. She started on Ultra Diet two days later and although she admits to ‘cheating a little’ along the way, she slimmed down rapidly to 91kg by the time she visited the New Image head office on November 26. Analosa’s goal is to get down to size 16 or 17. During her diet, she was too scared to use a scale on a daily basis – afraid that it might show her gaining weight again. Not so, and Analosa’s bubbly laugh, new figure, and new found energy all combine to tell the tale of her remarkable weight loss. Well done Analosa!

– Analosa’s amazing weight loss story

Christine Thompson, Dunedin, New Zealand

Right through my life, I was what most people would consider to be ‘Big’. In June, 1995 I was wearing size 22 clothes and weighed 98kgs. I was drinking up to 18 cups of coffee a day, doing no exercise and suffering a lot of headaches. When I was introduced to the Ultra Diet programme I wanted to start there and then, cost wasn’t a factor, I just wanted to be able to lose weight and get my health in order. With the Ultra Diet 2 programme and added fibre, RDAs and Flax Oil and I was under way. Five weeks further on I was 78kgs and fitting into size 18s. By Christmas I was out buying size 14 clothing and went on to a maintenance programme using Metabolytes and UD3. I continued to lose weight and am now 64kgs and wearing a size 12 (a new wardrobe!) I feel so much healthier and fitter – physically and mentally.

– I used to be “Big!”

Anne Po-Wihongi, Auckland, New Zealand

My name is Anne Po-Wihongi. Nearly two years ago, I was recommended by my doctor to change career and lose weight. I was overweight, overworked, had severe headaches and migraines, had irregular monthly cycles and was stressed out with a bad case of very low self esteem. My weight was 88kgs. The Doctor sent me for X-Ray and MSU tests, and a series of faecal occult bloods to exclude secondary causes for my thrombocytosis. I was referred to Middlemore Haematology Department for a bone marrow biopsy. Platelet count was in excess of 1300 x 109 litre. The normal count is 450 x 109 litre. The treatment I was given was 150g of aspirin daily, which I never took. In September 1997, I was introduced to the New Image Diet by Siniva Papalii and Meli Clegg who were presenting the programme at a meeting that night. I was so impressed by what I heard, I knew this was what I was searching for, so I joined there and then. I went on UD2, RDA, FibreMax, Co Q10 and Pycnogenol Herbal Plus. I lost two kilos in one week. Within two months I had a total loss of 20 kilos and I feel fantastic! Most of my symptoms have gone thanks to the quality products from New Image International. My platelet count now is 700 – 750 x 109 litre. I followed this programme faithfully for two months, exercising for 30 minutes every morning at 6am before going to work. Drinking two litres of water was an every day routine. My husband was very supportive and after seeing the results I have achieved, he now wants to attend his first OP. I am grateful to New Image International for giving me the opportunity to feel and look fantastic, as well as regaining my self esteem. My goal now is to share and care for my family, friends and anyone else I come in contact with who wants a good healthy lifestyle, wealth and a business opportunity.

– Dramatic weight loss with Ultra Diet 2!

Ms Robelle N. Punzalan, Philippines

I was pampered (food wise) when I was young. This led me to gain unwanted weight. I spent a lot of money and effort to slim down, attending health clinics but it was all in vain. I started with Ultra Diet, Fibre, RDAs, CoQ10 and Gymnema. Within ten days I couldn’t believe what I saw on the scales, I had lost 4.5kg (10lbs). I lost a total of 14.96kg (33lbs) in one month. When it came to being photographed, I always hid a part of my big self because I was so ashamed. The ‘after’ photo shows me today 33lbs less.

– Over 14.5kg lost in one month using Ultra Diet

PENGENALAN
HOW TO START?
FAQS
TESTIMONIALS

sd2_can