banner_product_bh

Alpha Lipid Lifeline

PENGENALAN

Alpha LipidTM LifelineTM

Alpha LipidTM
– the ultimate colostrum delivery system.

Doctor dan saintis telah lama mengiktiraf tentang kepentingan colostrum sebagai makanan utama untuk mamalia yang baru lahir. Semasa beberapa dekad, mereka telah memulakan kajian tentang bahan-bahan bioaktif yang lain di dalam susu, seperti Lipid.

Alpha LipidTM Colostrum adalah colostrum gred tahap tertinggi dan paling banyak mengandungi imunoglobulin dan faktor-faktor pertumbuhan, berkubu dengan kompleks lipid dalam bentuk gangliosida dan fosfolipid.

Kesemua fosfolipid and gangliosida adalah penting dalam penggunaan akal fikiran dan pembangunan.

Gangliosida juga membantu melindungi perut daripada jangkitan dan penyakit. Gangliosida adalah komponen utama membran plasma pada semua sel manusia dan terutamanya dalam sistem saraf. Ia memainkan peranan penting dalam sel kepada pengiktirafan sel, pengisyaratan sel dan pertumbuhan sel. Dalam Alpha LipidTM Colostrum, gangliosida adalah GD3. GD3 adalah mempengaruhi gangliosida dalam colostrum manusia. Gangliosids adalah kepentingan khas dalam perkembangan otak manusia sehingga mencapai umur lima tahun.

Kajian baru-baru ini mencadangkan gangliosida boleh terlibat dalam pengaktifan T-cells yang memainkan satu peranan utama dalam pertahanan badan pada pencerobohan pathogen. Fosfolipid membantu fungsi dalam otak bertambah, dan telah dikaitkan dengan ingatan yang kuat. Mereka telah juga telah menunjukkan peningkatan angin dan mengurangkan tanda-tanda tekanan. Alpha LipidTM juga membantu mengurniakan dispersability tambahan dan perlindungan IgG (imunoglobulin) molekul. Alpha LipidTM adalah pelindungan berkesan dan pembawa yang penting kepada semua (dan rapuh) nutrien dalam colostrum. Ia jelas sekali meningkatkan keterbiosediaan untuk badan dalam perjalanan melalui saluran penghadaman dan asimilasi melalui lapisan berlendir. Alpha LipidTM menunjukkan peningkatan keberkesanan asas colostrum. New Image Colostrum Alpha LipidTM adalah gred farmaseutikal inovatif, diseragamkan produk colostrum. Alpha LipidTM adalah eksklusif kepada New Image International.

MAKLUMAT

Nutritional Information

Servings:
Saiz Penyediaan: 16g
Penyediaan per tin: 28

Name Average quantity per serving Average quantity per 100g
Tenaga 209kJ, 50kcal 1300kJ, 312kcal
Protein 2.6g 16g
Jumlah Lemak 0.08g 0.5g
– saturated 0.05g 0.33g
– monounsaturated 0.01g 0.09g
– polyunsaturated 0.0g 0.02g
– trans fat 0.0g 0.02g
Karbohidrat 9.4g 59g
Calcium 1000mg 6250mg
Kalsium 55mg 344mg
Zat Besi 1.8mg 11mg
Jumlah immunoglobulins 300mg 1875mg
Alpha LipidTM 45mg 281mg
Kandungan probiotik sewaktu pengeluaran 1 billion c.f.u 6 billion c.f.u
Vitamin C 53mg 331mg
Vitamin B3 (Niasin) 18mg 112mg
Vitamin E 9mg 56mg
Vitamin B6 (Pyridoxine) 1.6mg 10mg
Vitamin B1 (Thiamine) 1.4mg 8mg
Vitamin B2 (Riboflavin) 1.4mg 8mg
Vitamin A 416µg 2600µg
Asid Folik 176µg 1100µg
Vitamin D 6µg 37µg
Vitamin B12 (Cyanocobalamin) 1.8µg 11µg
*These are average values and are subject to seasonal variation.
Ingredients: Dextrose, Skim milk powder, Vitamins and Minerals (Vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D3, E, Folic acid, Biotin, Calcium, Iron and Magnesium), Colostrum powder, Vegetable gums (Guar gum, Xanthan gum), Complex milk lipid(Alpha LipidTM). Vanilla flavour, Lactobacilus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Contains Milk and Milk Products

Contents may settle. Packed by weight not volume.

FAQS

FAQ Produk

Bolehkah kanak-kanak mengambil colostrum?
Sudah tentu. Colostrum boleh membantu tumbesaran kanak-kanak dari pelbagai sudut, daripada pemerhatian yang bagus, can help growing children in many ways, from better concentration, faedah ingatan kanak-kanak bertambah mempunyai satu kecenderungan lebih tinggi untuk menangkap selesema dan penyakit daripada kawan sekolah lain dan colostrum akan banyak membantu.

Bolehkah saya mengambil colostrum dengan makanan tambahan dan ubat-ubatan?
Colostrum sebenarnya membantu badan dan membantu mengawal kadar penyerapan badan anda. Colostrum merawat saluran penghadaman dengan baik daripada semua bahan-bahan yang dimakan secara mendalam (makanan, herba-herba, bahan-bahan penyembuhan semula jadi, dan ubat-ubatan) akan menjadi lebih keterbiosediaan untuk badan. Walaupun colostrum tidak mempunyai interaksi dadah yang dikenali, anda mungkin mendapati bahawa makanan tambahan dan ubat-ubatan yang lain yang anda ambil mempunyai kesan sampingan yang lebih ketara.

Adakah immunoglobulins dan faktor pertumbuhan dalam colostrum menghidupkan pasteurisation?
Ujian telah dijalankan pada colostrum (yang mana memancarkan dipasteur di 72C untuk 15 saat) menunjukkan bahawa colostrum mengekalkan bioactivity semasa proses pembinaan ini.

Bagaimanakah Colostrum berbeza daripada Susu Biasa?
Colostrum bukan sahaja mengandungi semua kebaikan susu tetapi juga mengandungi tahap peningkatan pertumbuhan penting dan bahan-bahan percanggahan penyakit biasanya dirujuk sebagai faktor pertumbuhan, faktor imun dan immunoglobulin. Bahan-bahan tersebut turut hadir di dalam susu tetapi pada tahap-tahap yang tidak penting. Terus, susu awalan mempunyai banyak protein yang lebih tinggi, vitamin, kandungan mineral dan lebih rendah dalam laktosa.

Bagaimana colostrum berinteraksi dengan makanan tambahan dan ubat-ubatan yang lain?
Colostrum sebenarnya membantu badan anda dan membantu mengawal kadar penyerapan badan anda. Pada dasarnya anda akan mendapat lebih banyak dengan segala yang anda makan sama ada air, makanan tambahan dan makanan. Anda mungkin mendapati bahawa anda tidak perlu untuk mengambil banyak seperti biasa sejak badan anda berupaya meresap semua nutrien. Penunjukan kontra tidak terkenal dengan penggunaan colostrum dengan ubat-ubatan atau makanan. Colostrum adalah sejenis makanan.

Bagaimana colostrum menghasilkan keputusan anti-penuaan?
Colostrum bekerja dengan badan anda untuk menggunakan bahan-bahan semula jadi dan meningkatkan keseluruhan kesihatan anda. Selepas baligh badan kita secara perlahan mula mengeluarkan pertumbuhan hormone. Hormon-hormon ini adalah perlu untuk pembiakan hampir kesemua tisu sel badan kita. Ia telah terbukti bahawa pada umur 80 tahun kita mengeluarkan hampir tiada pertumbuhan hormon, maka kita menjadi tua dan mati. Factor pertumbuhan colostrum adalah hormon sebenar yang merangsang pembiakan normal sel tisu badan. Cara pembiakan normal bermaksud begitu sahaja (normal) tidak berumur, kanser, berkedut, atau lemah. Jurnal tentang ubat-ubatan England yang Baru (beberapa tahun kembali) menyatakan bahawa proses anti penuaan paling berkesan dengan mudah akan menggantikan hormon pertumbuhan pada peringkat-peringkat yang sesuai diperlahankan, mungkin dihentikan dan malah mengundur proses-proses penuaan.

Bagaimana Colostrum Berfungsi?
Fungsi utama dalam kelahiranbaru adalah dalam bentuk pemindahan itu keimunan pasif daripada ibu kepada anaknya. Ibu telah didedahkan pada kepelbagaian faktor-faktor persekitaran dan organisma-organisma di mana sistem imunnya telah menghasilkan antibodi semasa hayatnya. Dalam pemindahan keimunan pasif yang lepas pada ibu itu melengkapkan antibodinya untuk pelbagai factor ke atas anaknya. Pada manusia dan serupa seperti ibu iaitu secara pasif memindahkan immunises anaknya ke dalam utero oleh antibodi melalui plasenta. Pada haiwan dimana antibodi ibu tidak dapat melepasi rintangan plasenta (kuda, lembu, khinzir, dan biri-biri) muda adalah secara pasif melalikan sebaik sahaja selepas kelahiran dengan cara susu awalan. Dalam spesies ini antibodi keibuan hadir di colostrum terus diserapkan melalui perut dalam beberapa hari pertama mengikut kelahiran

Berapa banyak colostrum yang patut saya ambil?
Jumlah colostrum yang perlu diambil tidak sama bagi setiap orang. Mengikut label anda dicadangkan mengambil 2 atau 3 biji dua kali sehari, tetapi jika anda baru pulih dari kecedaraan anda mesti mula berhenti mengambil lebih daripada sepatutnya. Juga, sekiranya anda berasa sejuk dan mula mengidap selsema anda perlu menaikkan dos pengambilan untuk membantu anda pulih dengan cepat dan melegakan gejala ini.

Saya adalah vegetarian dan saya tidak makanan haiwan.
Colostrum bukanlah sayur mahupun haiwan. Kami memberi perhatian sepenuhnya kepada lembu kami dan memastikan mereka hidup sihat dan hidup bahagia selamanya. Alam Semulajadi menghasilkan colostrum untuk setiap mamalia di Bumi dan ia jauh lebih baik daripada kehidupan paling sihat. Dengan kata itu, pilihan adalah sepenuhnya milik anda.

Saya tidak mahu mengambil colostrum lebih daripada anak lembu yang lebih memerlukannya!
Jangan binbang, kami tida menghalang anak lembu mengambil colostrum mereka. Anak lembu perlukannya sebanyak mana mamalia dan banyak anak lembu akan mati tanpa ia. Kami memastikan anak lembu mendapatkan dahulu dan kemudian kami mengambil bakinya.

Adakah Bovine Colostrum Selamat?
Bovine colostrums telah digunakan selama bertahun lamanya sebagai makanan tambahan, ia berguna dan selamat seperti yang diberitahu. Colostrum adalah selamat sepenuhnya; ia tiada kesan sampingan negative dan ia adalah keseluruhan dan makanan semula jadi dan boleh menggunakannya dalam apa-apa kuantiti. Ia sudah tentu tiada tahap ketoksikan. Terus pengeluaran dan penggunaan produk tenusu, dan keselamatan bersekutu mereka dan faedah pemakanan juga diketahui ramai. Melalui pengurusan kawalan kualiti untuk proses pembuatan keseluruhan, daripada pengumpulan colostrum, melalui pembungkusan dan penyimpanan, memastikan colostrum sampai dalam keadaan baik, disahkan sesuai untuk kegunaan manusia.

Patutkah Colostrum di pasteurised?
Sudah tentu! Baja lembu dengan mudah boleh menjangkiti mereka dengan E-coli, salmonela dan bakteria patogen lain. Ia menyebabkan adanya potensi untuk pengkontaminatan produk tenusu.

Produk tenusu (untuk kegunaan manusia) mesti dipasteur untuk membunuh patogen ini. Ada dua cara untuk Pasteur colostrum – cahaya optimum (15 saat) pempasteuran dan lambat 30 minit proses tangki. Cahaya pempasteuran menggunakan yang termahal, peralatan berteknologi tinggi didapati dalam tenusu moden yang tidak menyahaslikan colostrum. Dengan peralatan tidak berapa mahal, 30 minit pempasteuran proses, sebuah tangki colostrum yang sangat besar adalah memanaskan daripada sebelah luar. Ia mengambil masa yang lama untuk haba sesebuah cerek besar colostrum untuk mendapatkan suhu yang dikehendaki. Semasa proses ini, bacteria tumbuh didalam colostrum.

Sebagai bakteria itu memakan colostrum, ia tidak secara semula jadi dan membinasa keberkesanannya. Kebanyakan colostrum yang sedang dijual untuk orang ramai hari ini telah disediakan untuk pasaran makanan haiwan dan belum dipasteur. Colostrum adalah mempasteurkan untuk paling mendesak Piawaian Antarabangsa – 72°C untuk 15 saat – bagi memastikan kualiti mikrobiologi tertinggi.

Patutkah saya mengambil colostrum sekiranya saya mengandung?
Colostrum semestinya tidak mencederakan fetus anda, tetapi seperti biasa dengan apa-apa sahaja anda ambil semasa hamil anda patut mendapat kelulusan dahulu daripada pakar kesihatan. Colostrum akan membantu anda bagi menambah sistem imun yang anda alami semasa kelahiran anak, ia akan membantu anda sembuh lebih cepat dan ia juga akan membantu anda untuk menghilangkan paun tambahan itu lebih cepat dikaitkan dengan kehamilan.

Bagaimana dengan binatang peliharaan saya? Bolehkah ia mendapat faedah daripada colostrum?
Ya! Sebenarnya, kebanyakan binatang peliharaan menyukai colostrum. Bovine colostrum bukan untuk spesies tertentu sahaja, anjing dan kucing akan mendapat banyak faedah kesihatan daripada colostrum.

Apa itu antibodi?
Antibodi-antibodi adalah molekul yang sangat istimewa yang dihasilkan oleh sistem imun badan. Mereka dikeluarkan sebagai tindak balas kepada tuan rumah yang sedang terdedah kepada imunogenik atau bahan asing (antigen) seperti mikrob berjangkit. Di sana tindakan adalah untuk menangkis dan atau berpotensi meneutralkan ejen punca penyakit. Satu perkara yang amat penting tentang antibodi adalah secara khususnya untuk antigen mereka yang terdorong kepada pembentukan mereka.

Apakah faktor tumbesaran?
Faktor pertumbuhan bioaktif molekul-molekul sangat kecil yang mempromosi pertumbuhan dan pematangan dari pelbagai jenis sel dan tisu. Ia dijumpai dalam konsentrasi yang tinggi dalam colostrum. Ia bukan sahaja merangsang pertumbuhan dan pembangunan secara normal tetapi juga membantu menjana semula dan mempercepatkan pembaikan otot yang berumur atau cedera, kulit, tulang, tulang rawan dan tisu saraf. Faktor pertumbuhan juga merangsang badan untuk membakar lemak untuk bahan api daripada tisu otot semasa puasa atau berdiet. Ia membantu serta membina otot tanpa lemak dan telah menunjukkan satu kesan positif pada prestasi olahraga.

Apakah faktor imun?
Dengan menambah imunoglobulin terdapat bahan-bahan lain di dalam colostrum yang mempunyai satu fungsi imun. Secara kolektif mereka telah diistilahkan sebagai “Faktor Imun”. Fungsi ia adalah bagi melengkapkan pelbagai perkara yang dikaitkan dengan gerak balas imun.

Apa itu Immunoglobulins?
Immunoglobulins adalah sekumpulan khas bioaktif protein atau molekul yang didapati dalam serum dan cecair tisu lain, termasuk susu daripada semua mamalia. Terdapat lima jenis imunoglobulin yang dikenali dalam mamalia Immunoglobulin G (IgG), Immunoglobulin A (IgA), Immunoglobulin M (IgM), Immunoglobulin E (IgE), dan Immunoglobulin D (IgD). Fungsi molekul-molekul ini adalah terikat untuk menyerang organisma-organisma dan untuk pengaktifan tindakan tertentu yang membantu mencegah untuk mencegah jangkitan dan bagi menghapuskan badan itu dari penyakit. Ia berfungsi dalam pembunuhan sel, keradangan dan pencegahan lampiran bakteria dan virus. Jenis immunoglobulin yang paling luas tersebar dalam semua spesies adalah igG. Imunoglobulin mempunyai satu peranan penting dalam sistem pertahanan imun dimana mereka membentuk daripada antibodi.

Bagaimana jika saya seorang ahli sukan?
Badan seorang ahli sukan memerlukan pemakanan yang optimum dan diri mereka akan sentiasa tercedera semasa bersukan jadi colostrum adalah sangat penting, keduanya adalah untuk optimum dan kadar penyembuhan yang cepat selepas kecederaan.

Bagaimana jika lactose tidak sesuai dengan saya?
Jumlahnya laktosa dalam colostrum adalah sedikit – 163 mg. dalam dua kapsul dibandingkan dengan 13,000 mg. dalam satu 8-oz susu. Apa sahaja ketidakselesaan akan lebih menjadi tanda bahawa colostrum itu adalah penyembuhan saluran pencernaan.

Bagaimana jika berat badan saya berlebihan?
Colostrum adalah bagus untuk membuat badan bekerja secara lebih efektif, yang membantu penurunan berat badan dengan lebih senang.

Apa itu Colostrum?
Colostrum adalah makanan pertama untuk pertumbuhan dan keimunan; ia adalah susu awal atau lakteal rembesan yang oertama yang dihasilkan oleh ibu daripada semua mamalia dan seterusnya kelahiran anaknya. Colostrum sering dirujuk sebagai “makanan pertama dalam hidup”. Ia bukan sahaja menyokong kehidupan tetapi juga membuat ia berkembang. Colostrum dihasilkan dalam beberapa hari pertama mengikuti kelahiran yang baru lahir. Colostrum tiada toksik, tiada alergenik makanan tambahan yang tidak mempunyai interaksi negatif yang tidak dikenali dengan dadah, makanan atau makanan tambahan lain. Setiap penurunan menjanjikan kehidupan: imunoglobulin, faktor pertumbuhan, antibodi, vitamin, mineral, enzim, asid amino, dan bahan-bahan lain yang dicipta untuk memberi badan dengan keupayaan bagi menghadapi pencerobohan oleh mikroorganisma dan toksin-toksin alam sekitar seumur hidup.

Apa itu Immuno-Supplementation?
Perlindungan setempat dalam bentuk penambahan immuno dengan bovine antibodies telah ditunjukkan untuk menjadi satu cara yang berkesan bagi memberi perlindungan setempat untuk saluran pencernaan itu menentang penyakit.

Bovine immunoglobulin dalam bentuk antibodi, kedua spesifik dan tidak spesifik, telah membuktikan ia berkesan pada pelbagai penyakit. Semasa percubaan ia dengan jayanya telah menunjukkan antibody khas itu dalam susu bovine adalah berkesan pada kedua-dua enteropatogenik dan enterotoxigenic Escherichia coli sari, cryptosporidium, rotavirus, dan Shigella flexneri.

Apa itu Keimunan Pasif?
Dalam semua spesies mamalia, pemindahan keimunan pasif itu berlaku semasa ibu memberi antibodi pada anaknya. Dalam kes kelahiran baru ia membantu dalam melindungi anaknya daripada berpontensi mendapat ejen pathogen sehingga tiba masa sistem imunnya sendiri cukup kukuh untuk merawat jangkitan dengan sendiri.

Apa itu Perlindungan Pasif Tempatan?
Pada manusia penghantaran pasif keimunan berlaku sebelum kelahiran dan oleh itu satu bayi manusia yang baru lahir, dilahirkan dengan satu pelengkap antibodi daripada ibunya. Selepas kelahiran antibodi itu hadir dalam colostrum manusia dan susu berfungsi dalam melindungi kawasan perut. Pada haiwan seperti kuda, lembu, biri-biri, dan kambing penghantaran pasif antibodi ibu pertama berlaku pada 20-48 jam mengikut kelahiran dengan cara memberi colostrum. Sementara ini haiwan yang baru lahir menyerap antibodi ibu yang hadir dalam colostrum secara langsung melalui saluran penghadaman. Selepas beberapa hari pertama, saluran penghadaman haiwan matang (penutupan perut) dan penyerapan langsung antibodi berhenti. Pada ketika ini mana-mana antibodi-antibodi hadir dalam colostrum dan susu dibuat dalam perlindungan tempatan gastrousus (GI) saluran.

Apa itu Adaptive Immune System?
Adaptive Immune System menghasilkan reaksi tertentu sebagai respons untuk agen berjangkit. Reaksi tertentu ini adalah dalam bentuk antibodi, dimana ia dihasilkan untuk meneutralkan agen penyerang.

Satu ciri yang amat penting bagi adaptive immune system ialah penglibatan ingatan, dimana ia memberi peningkatan menghadapi rintangan untuk pendedahan berulang atau jangkitan diserang oleh agen yang sama. Yang paling penting tentang ingatan ini adalah ia dilihat pada penyakit zaman kanak-kanak seperti Cacar Air, Measles, dan Mumps di mana adaptive immune system menghasilkan keimunan sepanjang hayat berikutan jangkitan.

Apa itu system Keimunan?
Sistem imun adalah satu mekanisme pertahanan semula jadi yang mana melawan jangkitan pada badan. Ia terbahagi kepada dua fungsi sistem, sistem imun semula jadi dan system imun adaptif.

Apa itu Innate Immune System?
Ini merupakan barisan pertama pertahanan yang mana pertempuran agen tuan rumah yang berjangkit dan mikrob patogenik. Ini adalah tindak balas yang tidak spesifik, dimana membuktikan jangkitan melalui agen jangkitan. Kulit adalah sebahagian daripada sistem imun semula jadi kerana ia bertindak sebagai satu halangan preventif kepada kebanyakan agen infektif.

Bilakah colostrum di ambil?
Colostrum pertama di ambil semasa selepas kelahiran ditempah untuk anak lembu yang baru lahir. Colostrum New Image di ambil dalam 36 jam yang pertama.

Kenapa Bovine Colostrum?
Menariknya, bovine colostrum hanya dibentuk oleh colostrum yang bukan spesies spesifik. Dengan kata lain, ia mengandungi kesemua imun dan faktor pertumbuhan didapati dalam semua sumber lain dan oleh itu ia boleh dimanfaatkan kepada semua mamalia lain, termasuk manusia semestinya.

Kerana anak lembu dilahirkan tanpa apa-apa keimunan untuk bernafas, organisma adalah punca penyakit, colostrum ibu mesti mengandungi satu jumlah imun sebenar yang besar dan faktor kesihatan. Hasilnya bovine colostrum mempunyai 10 – 21 kali faktor colostrum manusia, menjadikan ia sumber terkaya colostrum yang boleh didapati.

Mengapa saya tidak boleh dapat Colostrum daripada petani tempatan?
Anda boleh. Ia perlu disejukkan dan ambil sebelum ia rosak. Colostrum mentah tidak dipasteurkan dan mengandungi faktor imun hanya daripada satu ekor lembu. Ini berbeza daripada proses colostrum, dimana ia tertumpu dan memberi asas umum faktor imun yang telah dikumpulkan daripada ratusan dan kadang-kadang beribu lembu.

Sebagai orang dewasa, kenapa saya memerlukan colostrum?
Zaman baligh telah berlalu, badan kita melalui proses penuaan daripada kekurangan secara perlahan-lahan system imun dan factor pertumbuhan dimana ia membantu kita melawan jangkitan dan merawat kerosakan tisu badan. Hanya colostrum merupakan sumber semula jadi yang memberi kehidupan sihat ini.

Kenapa Colostrum Penting?
Colostrum adalah makan pertama yang didapati semasa kelahiran baru. Ia bukan saja mengandungi nutrient yang tinggi tetapi juga mengandungi bahan-bahan (immunoglobulins dan factor imun) yang membantu bagi meransang dan menambah system imun bayi yang baru lahir itu sekali gus membantu menghalang bayi yang baru lahir terjejas akibat persekitaran yang mungkin berbahaya (penghantaran keimunan pasif). Seterusnya ia mengandungi bahan-bahan (factor pertumbuhan dan sitokin) dimana ia bertindak merangsang pertumbuhan, kematangan dan percambahan pelbagai tisu dan organ.

Kepentingan colostrum adalah ilistrasi terbaik dalam ternakan haiwan, seperti kuda, lembu, kambing, biri-biri dan khinzir. Penghantaran keimunan pasif pada haiwan-haiwan ini selepas kelahiran adalah dalam bentuk colostrum. Jika haiwa-haiwab ini tidak menerima colostrum pada 12 – 24 jam pertama berikutan kelahiran haiwan-haiwan ini mempunyai peluang yang cerah untuk tidak meneruskan hidup (kadar kematian sebanyak 25% telah dilaporkan).

Mengapa Perlindungan Pasif Tempatan penting?
Perlindungan pasif tempatan yang paling penting dibuktikan pada anak lembu yang baru lahir di mana cirit-birit dan jangkitan enteric yang lain (mencuci) dapat membuktikan kepentingannya. Ia telah diterima dengan meluas bahawa makanan terbaik itu daripada susu ibu mamalia. Ia pernah dianggap sebahagian besar berpunca daripada bukan sahaja faedah pemakanan susu ibu tetapi juga kehadiran susu imunoglobulin itu menyediakan perlindungan pasif tempatan saluran GI.

TESTIMONIALS

Product Testimonials

Lifeline memberi semula kehidupan saya

Pada November, 1996 sistem badan saya telah rosak teruk. Saya menderita penyakit cirit-birit, melawas lebih kurang 18 kali sehari. Ia secara perlahan telah membentuk sati tahap yang lama selama lebih kurang lapan bulan sehingga saya dah menjadi biasa. Saya telah berputus asa dan berhenti daripada melawati bunga seni saya yang sangat saya sukai. Saya juga amat susah untuk pergi membeli belah dimana selalu mengaibkan diri sendiri! Selama beberapa tahun saya hanya pergi sekali setiap 3 atau 4 hari, saya fikir ia adalah perkara biasa. Saya berasa sangat terdesak dengan keadaan saya dan terdengar ada seseorang telah dibantu dengan satu produk yang di panggil Lifeline. Saya memanggil agen New Image temoatan saya, Helen Hermansen, dan bertanya kepadanya jika ada apa-apa yang boleh membantu saya. Dia datang dan menerangkan kelebihan Lifeline kepada saya dan meletakkan saya pada satu kursus. Dia selalu mengambil berat, berazam supaya fungsi system saya kembali normal. Selepas dua kursus Lifeline, saya pergi ke campuran UD 3 dan LifeLine dengan FibreMax bertambah beransur-ansur selama lebih kurang 2 bulan. Ada beberapa kali tersedu tetapi sekarang 100%. Menjadi sedang seorang janda pencen saya sebenarnya terpaksa mempertimbangkan kenaikan kos, ada pengorbanan yang saya terpaksa lakukan di tempat lain tetapi keputusan itu membuat semuanya berguna. Untuk kegembiraan saya sekarang adalah berfungsi lebih baik daripada yang biasa bagi saya, sering hampir setiap hari ia pergi. Saya dapat bermain boling semula dan pada lawatan pertama saya kembali untuk seni bunga saya memenangi sejambak bunga, walaupun saya tidak pergi selama 12 bulan. Produk New Image telah memberi semula kehidupan saya.

– Flora Christison, Dannevirke, New Zealand

 

Colostrum First menghilangkan kesakitan

Pada 31 March, suami saya dan saya pergi ke perlancaran Colostrum First di Auckland. Kami mula mengambil pil Colostrum First We started taking Colostrum tambahan Circulytes yang sudah di ambil sejak sekian lama. Pada 11 mei, On May 11th, bahu kanan saya telah dipulihkan semula dalam masa 18 bulan. Saya berhenti mengambil Colostrum First dan Circulytes pada hari pembedahan saya. Semasa saya di hospital saya langsung tidak berasa sakit – tidak seperti yang lain di wad saya yang menerima pembedahan sama seperti saya di hari yang sama dengan saya. Jururawat malam akan meronda untuk membri suntikan untuk mengurangkan kesakitan. Saya tidak mempunyai sebarang rasa sakit, manakala saya memberitahu jururawat bahawa saya tidak memerlukan apa-apa ubat tahan sakit. Perbezaan pembedahan pertama dengan kedua amat mengagumkan. Berikutan pembedahan pertama saya terlantar di atas katil selama 3 bulan, sementara menunggu sembuh. Saya menderita akibat ketidaselesaan, dimana seperti untuk selama-lamanya. Berikutan cadangan pengambilan harian Colostrum First selama 6 bulan sebelum pembedahan, saya percaya, ia adalah penyebab sakit saya berkurang selepas sahaja pembedahan dan juga bagaimana ia membantu penyembuhan saya.

– Nancy Gernhoefer, Auckland, New Zealand

 

Lifeline Membuktikan begitu sahaja

Pada Jun tahun lepas, ibu saya menjalani pembedahan penggantian pinggul dan semasa operasi bakteria Staph Aureus telah diperkenalkan kepada sendi pinggulnya dan tiruan. Dia menahan kesakitan selama beberapa minggu, dalam kesakitan yang teramat sangat, tidak boleh makan, berasa ingin mati – secara amnya, sangat sengsara. Sejak pembedahannya dia telah beberapa kali kembali ke hospital kerana peluapan sendi pinggul, memerlukan terapi IV dan saliran terbuka abses sendi dalam theatre. Dia mesti mengambil jumlah dos antibiotic yang tinggi sepanjang hayatnya.. Ibu sudah berumur 86 tahun dan pakar dia berkata jika beberapa pembedahan lagi dilakukan dia tidak akan boleh berjalan lagi. Pada Januari 1998 saya telah diperkenalkan kepada produk New Image. Saya sangat kagum dengan apa yang saya belajar dan dengar tentang Lifeline dan berkeputusan untuk mencubanya. Selepas dua minggu saya menyedari perubahan kesihatan ibu saya. Selera makannya telah bertambah, dia tidak lagi berasa sangat sedih dan tahap kesakitannya berkurangan (ibu boleh mendapat beberapa sakit kronik kerana jangkitan, tetapi ia boleh bertahan dengan analgesia), tapi apa yang penting, ia tidak mempunyai kesan sampingan yang teruk untuk dos antibiotic yang tinggi. Saya sangat pasti ia berlaku kerana dia mengambil Lifeline bersama King C, Aloe Vera dan Flaxseed oil. System keimunan ibu telah dilindungi. Doctor pakar ibu sangat kagum tentang bagaimana dia kelihatan sihat dan tiada kesan sampingan daripada antibiotik itu. Dia bertanya apa yang saya sudah lakukan kepadanya. Saya beritahunya tentang Lifeline dan dia sangat kagum. Kata akhir darinya “biar dia terus mengambilnya!” Abang saya sekarang telah mengambil Lifeline untuk mencegah masalah ulser, dan makcik saya untuk masalahnya dan saya dan masalah alimentaru kawannya, semuanya kerana peningkatan kesihatan ibu saya. Abang saya sudah pun menerima kesannya dan mereka skeptis!

– Lorraine Johnson, Napier, New Zealand

 

Lifeline mengembalikan system saya

Untuk beberapa bulan saya bermasalah dengan perut saya – ia kelihatan menjadi ‘memeram’ siang dan malam – sama seperti bir halia meletup dan mendesis. Saya terdengar kawan saya mempunyai masalah yang sama telah berjumpa doctor dan telah diberikan sedikit pil berwarna putih, dan telah pulih. Saya membuat keputusan untuk mengambil sedikit pil berwarna putih itu. Bila saya pergi berjumpa doctor dia memasukkan saya ke hospital untuk pemeriksaan mendalam – selama empat hari tanpa makanan – dan pemeriksaan dan ujian di seluruh sudut badan – tiada usulan! – mereka tidak menjumpai apa-apa! Jadi mereka menghantar saya pulang tanpa memberi arahan tentang apa yang patut saya makan, apa yang tidak patut, etc. dalam masa tiga hari saya mengalami masalahnya semula. Saya membuat keputusan untuk cuba menggunakan Lifeline seperti cadangan isteri saya. Selama lebih kurang tiga atau empat hari mengambil Lifeline keseluruhan system saya telah menjadi normal. Saya meneruskan dengan semua kos yang ada tanpa berpaling kebelakang. Sekarang saya mengambil K-28 bersama Lifeline dan with FibreMax setiap pagi – juga dengan Perlindungan, CoQ10 dan King C, dan akan meneruskan dengan program yang membuatkan saya berasa sihat sekarang dan memilikinya selama bertahun-tahun.

– Wayne Hermansen, Norsewood, New Zealand

 

Lifeline Mengubah Hukum Hayat

Anak saya George Chu memperkenalkan saya pada Produk-produk New Image pada 1996. saya mula mengambil K-28, Co Q10, RDA dan Lifeline, kesihatan saya telah berubah dengan mendadak, terutamanya masalah sembelit yang telah lama saya hidapi telah hilang. Kawan-kawan saya semua menyedari bahawa saya semakin sihat dan berkata bahawa saya tidak kelihatan seperti perempuan berumur 82 tahun. Yang paling penting sekali ialah saya tidak merasakan bahawa saya berumur lebih dari 80 tahun! Saya menghidapa darah tinggi dan kencing manis selama bertahun-tahun. Pada suatu hari, doctor saya memberikan berita baik. Saya tidak perlu lagi mengambil ubat-ubatan. Saya berasa makanan tambahan yang saya amalkan dan dengan sedikit senaman mengembalikan keadaan yang normal pada saya dan sebab itulah saya berasa hebat. Orang berkata jika orang-orang tua boleh makan, boleh tidur dan tiada masalah pencernaan mereka panjang umur. Saya percaya Lifeline membantu kesihatan saya dan ia bukan suatu yang mengejutkan jika orang biasanya berkata bahawa Lifeline mempunyai kualiti yang baik untuk kehidupan dan hidup yang lama juga!

– Chu Chai Mai Chu, Sabah, Malaysia

 

Produk-produk New Image membantu perjalanan hidup orang berumur 82 tahun untuk sembuh!

Seperti seorang remaja dalam tempoh baligh saya mempunyai masalah hendak menggunakan tandas dengan segera. Ia tidak kira dimana saya berada dimana saya patut pergi, saya hanya perlu pergi! Apabila saya dating ke New Zealand 25 tahun lau, masalah yang sama dating kembali. Dengan berjumpa Helen Hermansen dan Produk-produk New Image telah mengubah banyak perkara dalam hidup saya. Ilmu pengetahuan Helen tentang Produk New Image melayakkannya untuk menasihati saya produk yang manakah yang terbaik yang membantu dan membuatkan masalah saya kembali stabil. New Image Aloe Vera Drinking Gel dan New Image Lifeline dicampurkan bersama di hancurkan sekali sehari sudah membantu saya! Ia tidaklah sempurna tetapi dengan produk-produk ini dan panduan daripada Helen hidup saya sangat teratur dan sekarang saya mudah untuk menjalankan kehidupan cergas saya. Produk-produk New Image telah membantu saya lebih daripada apa yang saya tidak jangkakan dan dengan ini saya boleh memperkenalkan kepada mereka dengan penuh keyakinan.

– Valarie Ross, New Zealand

alpha_lipid_lifeline

 

tile-healthy-choices-sg